Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

1η ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς κ κηδεμόνες



ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                                  Ρέθυμνο, 4 Δεκεμβρίου 2015
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1η ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς κ κηδεμόνες
του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου
Αγαπητοί γονείς,

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να συστηθούμε ως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου. Είμαστε οι εξής:
Ανδρέας Ι. Μπενάκης, Πρόεδρος,  τηλ. 6973328272.
Γιώργος Πελαντάκης, Αντιπρόεδρος, τηλ. 6932744159.
Αναστασία Δήμου-Τζαβάρα, Γραμματέας, τηλ. 6977654514.
Εμμανουήλ Παπαδάκης, Ταμίας,  τηλ. 6972079561.
Εμμανουήλ Τσάκωνας, Μέλος, τηλ. 6944306924.
Καλλιόπη Περάκη, Αναπληρωματικό Μέλος, τηλ. 6932506250.
Αντώνης Σταυρουλάκης, Αναπληρωματικό Μέλος, τηλ. 6983677223.
Νικόλαος Μαχαιρίδης, Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων Δήμου Ρεθύμνης, τηλ. 6970240507.
Γιάννης Γαϊδαρτζής, Εξελεγκτική Επιτροπή, τηλ. 6972848158.
Γιώργος Διλιντάς, Εξελεγκτική Επιτροπή, τηλ. 6972209903.
Valentina Cibacu, Εξελεγκτική Επιτροπή, τηλ. 6999378133.

Στις συνεδριάσεις μπορεί να παρευρεθεί και όποιος άλλος γονέας το επιθυμεί και επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog http://sgkgymaei.blogspot.gr/ .
Μέλη του Δ.Σ., αφού επισκέφτηκαν και είδαν διεξοδικά τους χώρους του σχολείου, επεσήμαναν ελλείψεις που αφορούν την κτηριακή υποδομή. Ανελήφθη μια προσπάθεια μερικής βελτίωσης αυτής της υποδομής και μάλιστα η υπαγωγή της βελτίωσης στην εποπτεία του Δήμου Ρεθύμνου. Επισκευάστηκαν ήδη θύρες και άλλες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τεχνικές ελλείψεις του σχολείου. Ο Διευθυντής κ. Μαρκαντές και ο Υποδιευθυντής κ. Τομζάς, οι οποίοι ακούραστα ενεργούν επίσης προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σε επικοινωνία μαζί μας για τη λύση προβλημάτων.
Μετά από συζήτηση με το 15μελές των μαθητών τέθηκε ως αίτημα η βελτίωση του κυλικείου (τρόφιμα, ποτά) και γι’ αυτό το λόγο θα διανεμηθεί στους μαθητές ένα ερωτηματολόγιο, για να επισημανθούν οι προτιμήσεις τους, οι οποίες βεβαίως θα πρέπει να περιλαμβάνουν τρόφιμα που είναι επιτρεπτά για κατανάλωση λαμβάνοντας υπόψη την υγεία και την ηλικία τους.
Αναλήφθηκε από μέλη του Δ.Σ. η επιδιόρθωση των κουρτινών σε κάποιες αίθουσες. Οι μαθητές ζήτησαν να γίνει χορός την 11/12/2015, ημέρα Παρασκευή, από 20:00-23:30 (χωρίς αλκοολούχα ποτά) στον χώρο του Γυμναστηρίου του Α΄ Λυκείου. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτός ο χορός, το Δ.Σ. ζήτησε ειδική άδεια από το Α΄ Λύκειο και τον Δήμο, και φρόντισε μαζί με τους μαθητές να καλυφθούν οι ανάγκες της οργάνωσής του σε ό,τι αφορά τον μουσικό εξοπλισμό, τα αναψυκτικά και τα σνακς. Την ημέρα εκείνη το Δ.Σ. θα παρευρίσκεται σύσσωμο, για να διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά και να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα συμβάντα. Θεωρούμε καθήκον μας να είμαστε κοντά στα παιδιά, για να ψυχαγωγηθούν χωρίς κανένα κίνδυνο. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε και όσους γονείς θέλουν να παρευρεθούν, και αν γίνεται να βοηθήσουν ώστε να εξασφαλισθεί στους μαθητές ένα ασφαλές περιβάλλον διασκέδασης.
Ακόμη, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι το σχολείο και το Δ.Σ. προτίθενται να γίνουν διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών. Τέλος, επειδή τέθηκε ως αίτημα από το 15μελές, να πηγαίνουν οι μαθητές σε ένα σχολείο που θα το αγαπούν πραγματικά, προβληματιζόμαστε μαζί με τον αξιόλογο Σύλλογο των διδασκόντων του Γυμνασίου μας για το ποια βήματα θα ακολουθηθούν για την ικανοποίηση μιας τέτοιας πρωτοποριακής διεκδίκησης.
Με εκτίμηση

                      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                     Η Γραμματέας του Δ.Σ.

                      Ανδρέας Μπενάκης                                                  Αναστασία Δήμου-Τζαβάρα
           Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής                                Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας